Onze missie

Wij maken mentorschap mogelijk voor iedere persoon die door zijn ziekte of beperking niet goed voor zichzelf kan opkomen. Een mentor is de wettelijk vertegenwoordiger en belangenbehartiger van zijn cliënt. Wanneer de cliënt dat zelf niet kan, is de mentor bevoegd te beslissen over zijn verzorging en begeleiding. Daarnaast is een mentor adviseur en vertrouwenspersoon voor alle andere persoonlijke zaken. De mentor neemt hierbij de wensen en behoeften, normen en waarden van de cliënt als leidraad. Op die manier helpt hij de cliënt de regie over zijn leven te houden.

 

Kernkwaliteiten

De volgende vijf kernkwaliteiten beschrijven waarvoor EQLEM Bureau Mentorschap Deventer staat.

 

1) Bij ons staat persoonlijke aandacht voorop

Met zorg en aandacht koppelen we de juiste mentor aan de cliënt. Alleen op een sterke basis kun je een vertrouwensband opbouwen. Daardoor kunnen zij de cliënt de tijd en aandacht bieden die nodig zijn.

2) We gaan met zorg te werk

Onze mentoren en mentoren doen verantwoordelijk werk. Mentoren zijn door de rechtbank benoemd om voor een kwetsbaar persoon te besluiten over zijn verzorging, verpleging en medische behandeling te nemen. Daarom behartigen wij met zorg, aandacht en professionele kwaliteit de belangen van onze cliënten. Zo bemiddelen onze mentoren zorgvuldig tussen hun en cliënt.

3) Mensen kunnen van ons op aan

Betrouwbaarheid is een voorwaarde voor succesvol mentorschap. De cliënt moet op zijn mentor kunnen vertrouwen. Dit geldt ook voor de organisatie achter de mentoren. EQLEM Bureau Mentorschap Deventer is een transparante organisatie. We monitoren en toetsen voortdurend de kwaliteit van ons werk. Daarnaast delen we onze expertise rondom mentorschap en zijn wij vraagbaak voor derden.

4) We staan met beide benen op de grond

EQLEM Bureau Mentorschap Deventer is een nuchtere organisatie. Het werk van een mentor vraagt integriteit. Onze medewerkers en vrijwilligers zijn harde werkers die zich oprecht voor hun medemens inzetten. We gaan zuinig om met de beschikbare middelen en maken keuzes op basis van de toegevoegde waarde.

5) We verdiepen en verspreiden onze vakkennis en expertise

Mentorschap is een relatief moderne wettelijke beschermingsmaatregel (1996). Belanghebbenden, publiek en pers kunnen altijd bij ons terecht voor inhoudelijke vragen over mentorschap. We verdiepen ons in de wereld om ons heen en zullen relevante ontwikkelingen in de samenleving, de rechtspraak en het sociale domein zo nodig vertalen in het mentorschap waar wij voor staan.